Om mig

 

Jag är född i Borås och har, med några få års undantag, levt mitt liv i denna allt vackrare stad.

Jag har målat och ritat sedan jag nådde upp till tapeterna på Södra Kyrkogatan 25.

 

Efter flera år som bildlärare på montessoriskolan Malmen i Borås började jag utbilda mig till arkitekt på Chalmers. Akvarelltekniken har varit en kär vän under min tid som arkitektstudent och som verksam arkitekt, men då främst som skissinstrument. Först de senaste åren har jag börjat arbeta med mer detaljerade akvarellprojekt, vilket är väldigt roligt och stimulerande som komplement till de alltmer avancerade ritprogrammen och visualiseringar som tenderar att bli helt fotorealistiska, men lite stumma, plastiska.

 

Akvarelltekniken jag använder mig av är främst torrt på torrt eller torrt på vått för att ha bättre kontroll på detaljerna. Jag jobbar ofta utifrån foton då den detaljerade akvarelltekniken, till skillnad från den snabbare och lite mer skissbaserade tekniken, inte är så lätt att tillämpa utomhus eller med rörliga motiv.

 

Motiven hittar jag ofta i min närmiljö och bland de saker, företelser och personer som intresserar mig eller bara för att jag tycker motivet är vackert och intressant.